Снимка: pixabay
„Благодарение на твоята усмивка, животът става по-красив.“ – Тих Нхат Хан
 
Забелязали ли сте, че има хора, които винаги са харесвани, желана компания, другите ги намират за привлекателни. И от друга страна са тези, които наричаме непривлекателни.
 
Има някои основни принципи за привличане:
 
Физическият ни външен вид има тенденция да отразява как се чувстваме вътре. Това не е само очевидното външно изражение на смеха, плача и т. н., които показват как се чувстваме във всеки един момент.
 
Физическият външен вид не е единственият фактор, който определя нашето ниво на привличане към някой друг. Нашето поведение и как избираме да се държим, има голямо влияние върху това дали хората ни привличат или не.
 
Привличането може да бъде интимно или платонично. Може да се усети с непознат или близък приятел. Привличането в основата си е проява на нашата лична енергия. Нашите колеги, близки, познати са привлечени или отблъснати от тази енергия.
 
Какво освен зле поддържания външен вид и нелюбезността, ни превръща в нежелани личности?

Сравняването и постоянното конкуриране с другите
 
Няма съмнение, че конкуренцията е добра... в правилната среда и в точното време. Постоянното сравняване на себе си с другите хора обаче е ненужно. Истината е, че никой не иска да бъде в компанията на някого, който постоянно търси признание.
 
Не забравяйте, че целите и постиженията трябва да доведат до чувство за лично удовлетворение.

Още по темата прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.