Снимка: pixabay

Влюбените винаги се чувстват различно от останалите. Виждат любимия човек в перфектна светлина, понякога действат прибързано, държат се глуповато. Въпреки това любовта ни помага да се усмихнем, да бъдем по-продуктивни, позитивни, да преоткрием себе си.

Науката казва, че когато сме влюбени не само физически усещаме силните емоции, но като цяло настъпват промени в нас като личности.

Вижте няколко сигурни знака, че може би в този момент и вие сте под въздействието на любовта.

Винаги мислите за него/нея

Ако обичате някого, може да се почувствате така, сякаш не можете да го измъкнете от ума си. Това е така, защото когато се влюбим, мозъкът ни освобождава фенилетиламин, известен още като „любовния наркотик“.

Това вещество създава усещането за увлечение с партньора ви. Но фенилетиламинът се съдържа и в шоколада, може би затова никога не можем да се ограничим до консумацията само на 1 – 2 парченца.

Искате той/тя да са щастливи

Любовта е равнопоставено партньорство, но ще откриете, че щастието на някого е наистина важно за вас, когато изпитвате силни чувства.

Така наречената "състрадателна любов" може да бъде един от най-големите признаци за здравословна връзка, според учените. Това означава, че сте готови да излезете от пътя си, за да улесните и удовлетворите живота на партньора си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase