Снимка: Reuters

Знаете ли какво е общото между Барак и Мишел Обама, Марк Зукърбърк, Ричард Брансън, Ана Уинтур? Да, всички те са популярни личности, успели са. Това, което ги обединява е, че те са в добра физическа форма. Замислете се, че повечето успешни личности, за които сте чували, водят активен начин на живот и определено обръщат внимание на физическата си форма.

Тук възниква въпросът дали има връзка между физическата активност и това колко успешни ще бъдем в кариерата. Факт е, че когато човек е физически активен, тялото му влиза в режим на борба, на преодоляване. Тогава и тялото освобождава ендорфин, наречен BDNF, който ви дава възможност да мислите по-ясно и по-добре да отговаряте на бизнес изискванията.

Когато се упражнявате редовно, действително увеличавате количеството на BDNF във вашия хипокампус, което се свързва с повишени когнитивни функции като памет и емоция.

Още по-добре, проучванията показват, че този ендорфин се поддържа продължително, няколко седмици след тренировка.

Интересното е, че ако попитате успешен човек защо се упражнява и следи начина си на хранене, вероятно няма да ви отговори с това, че тялото му синтезира повече BDNF. Би споделил, че има повече енергия, че се чувства по-добре, че е по-издръжлив, рядко се разболява, има хубаво тяло, самочувствието му е по-високо и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase