Снимка: pixabay

Изневярата е непростима за повечето хора. Колкото и болезнена да е за някои, тя все пак дава ценни уроци. След като понесем изневяра или след като ние изневерим по някаква причина, неминуемо си взимаме поука.

Шест анонимни жени споделят пред womenshealthmag своите уроци след изневярата.

Комуникацията и доверието са критично важни

"Аз изневерих на бившия си приятел, защото бях много нещастна в отношенията ни, чувствах се пренебрегната и така, сякаш той никога не ме е обичал. Мисля, че изневерих, за да се чувствам все едно аз държа нещата под контрол, не той. Исках да владея ситуацията.

Не подозирах каква сила всъщност имах в отношенията ни. Научих, че комуникацията липсва, както и доверието. За да ги възстановиш, никога не трябва да прибягваш до изневяра, а да опиташ предварително да оправиш нещата. Иначе връзката ти ще приключи, както в моя случай", Мика, 28.

Не си струва изпитването на тази вина“

"Когато изневерих, аз го направих след като бях с един човек една година. Беше неправилно, караше ме да се вълнувам, че съм с някой друг. Това усещане ми харесваше. Не ми хареса обаче как се почувствах спрямо приятеля си. Мисълта за него ме разкъсваше. Приключих с тази афера и дори не му казах. Никога не бих го направила отново", Изабел, 32.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase