Снимка: pixabay

Колкото и добре да живее човек, все някога се жени, гласи една поговорка. А колкото и силна да е любовта, понякога и тя се изчерпва, и единственото, което остава е разводът.

Тежък, болезнен, драматичен, скандален, разводът оставя трудно лечими рани в душите и на съпрузите, и на техните близки, и най-вече на децата в семейството. Никой не се жени с мисълта, че любовта му няма да трае вечно, но когато това се случи, добре е да сме подготвени с някои доказани във времето истини.

Липсата на комуникация е грях номер едно
 
Това, което може да разруши един брак или пък да го скрепи, е добрата комуникация или нейната липса. Макар и да звучи като клише, но е безспорно вярно, че без комуникация няма успешна връзка. Именно добрите основи в семейното общуване дават възможност на партньорите да обсъждат проблемите си. А говорейки за тях, това е стъпка напред към решаването им. Голяма част от браковете пропадат именно поради тази невъзможност на партньорите да общуват и да фиксират подводните камъни във връзката.
Бракът няма да ме допълни като личност
 
Голяма част от хората се женят, смятайки, че бракът ще промени личността им, ще я направи по-пълноценна или по-завършена. Но истината е, че ако не сте оформили добре характера си преди да предприемете тази важна крачка в живота си, бракът може да ви пречупи, а не да ви дооформи.
 
Трудностите, компромисите, необходимостта от разнообразие в брачния живот са част от предизвикателствата, с които се сблъскват партньорите. И очакването, че бракът ще направи нещата по-магични от само себе си, са нереалистични. И това се превръща в една от причините за развод.

Още по темата прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase