Снимка: outnow.ch

Повечето хора се наслаждават на това да са във връзка. Хората са създадени да бъдат в двойка. Моногамията се счита за норма, но въпреки това всеки познава поне един човек, който е зарязал първото си гадже от гимназията и оттогава не е оставал сам за повече от седмица.

Някои хора просто не са създадени да са моногамни. И не е задължително да става дума за поддържане на връзка с повече от един партньор едновременно. Моногамията предполага продължителни взаимоотношения с един човек. Някои хора просто не могат да изградят трайна връзка с някого и непрекъснато сменят партньорите.

Кои са положителните и отрицателните страни на това да не можете да понасяте моногамна дълготрайна връзка?

Непрекъснато „обучение“ в любовта

Една от положителните страни на това да имате повече краткотрайни връзки е, че непрекъснато се учите на това какво е любов. Любовта има различни измерения, защото различните хора я разбират по различен начин.

Да имаш повече от един или двама партньори в живота си ти помага да научиш много повече за любовта, отколкото ако си прекарал живота си с един партньор. Всеки човек има различни нужди и предпочитания. Хората разбират любовта различно, съответно реагират на партньорите си по собствен начин.

Това дава възможност на човек непрекъснато да се учи, да анализира поведението на другите и да формира своите предпочитания в любовта и връзките.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase