Снимка: outnow.ch

Първите ви 90 дни на нова работа са от съществено значение за това как колеги и работодатели ще погледнат на вас. Възможно е да се представите добре и да ви се отворят нови възможности след време, но е възможно и да се издъните и шефовете да решат да не продължават трудовия ви договор.

Следвайте тези няколко съвета, взети назаем от списание GQ, за това как да се наложите в новата си работа още в първите три месеца от назначението ви:

1. През първия месец идвайте рано, по-рано от другите си колеги, за да можете да навлезете по-плавно в работата и да се покажете пред шефа като истински ентусиаст.

2. Запознайте се и ако може се сприятелете с „правилните“ хора в офиса – администраторката, секретарката на шефа, HR-а, програмистите, с човек от маркетинга, с PR-а и т. н.

3. Започнете да ходите на обяд с новите си колеги възможно най-бързо. Използвайте обедната почивка, за да разберете повече за компанията и начина на работа в нея.

4. Включете се в повечето чатове между колегите – ще разберете доста клюки, които могат да са ви от полза.

5. Слушайте повече, говорете по-малко. Когато човек трябва да се интегрира в нова структура, той трябва да е с наострен слух и да внимава какви ги приказва.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase