Снимка: outnow.ch
fallback

Удрянето на децата отдавна е отречено като метод за възпитание. Въпреки това много хора бият децата си. Някои прекаляват, други просто пошляпват.

Каквито и да са съображенията ви, когато удряте детето си трябва да знаете, че ударите имат своите ментални и емоционални последици. Кои са те?

Ударите учат детето на погрешни ценности

След като удрянето е превърнато в норма и детето расте в такава среда, то започва да смята, че подобно държание е напълно нормално. Нищо чудно да започне да удря съучениците си, да се държи грубо, да вика и да пресъздава цялата картина на агресия, която родителите му вкъщи проявяват към него.

Оставя впечатлението, че по-силният е прав

След като възрастният е по-силен, той си позволява да демонстрира тази сила. Детето подсъзнателно смята, че това поведение дава право на по-силния да упражни силата си, за да постигне целите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Бит

преди 7 години

Понякога просто трябва да бъде зашит един як шамар.Но в никакъв случай за глупости.Като малък ме биеха буквално за глупости или ме заплашваха с бой.Това беше ежедневно.Доста години бях потиснат и нещастен.Дори сега когато съм на 33 не се чувствам напълно добре.Имам чувството, че все нещо има, което не ми е наред и не мога да направя.Много е кофти.

26

Боят е доказан метод

преди 7 години

Моят опит показва обратното. Изпуснах детето извън контрол и то мина доста граници. Шестгодишно дете да си сваля гащите и да си показвадупето пред публика не е нормално. Говорих, на психолог водих, въпреки ограничените финанси. От говоренето полза не видях. Един ден не ми издържаха нервите, след като бях дала последните си пари за психолог, като си свали гащите и се нагъзи на бабите пред входа, хванах една метла и с дръжката му опуках голия ***. От тогава голо дупе не сме показвали.

25

Анонимен

преди 7 години

Ако искаш да научиш детето да се бие на всеки метър, трябва повече бой.Така ще възпиташ реакцията винаги да реагира с бой и да няма възможност да мисли защо се бие,и въобще няма нужда да мисли ,бий и ако си се наложи да мислиш пак бий. възпитанието си върви в пълна сила.

fallback