Снимка: outnow.ch

Разводът на родителите е тежко събитие за децата и още по-тежко за тийнейджърите. Няма съмнение, че този труден момент от живота може да се превърне в истински емоционален кошмар.

Някои деца в подобна ситуация трябва да се справят с пристъпи на паника, с промени в настроението, гняв и дори с депресия.

Няма нещо, което да може да подготви едно дете за изпитанието на развода на родителите му. И все пак, след като мине време (може да отнеме години) и то се справи с болката и объркването, то ще започне да се радва на щастието и спокойствието на своите майка и баща, които въпреки че вече не са заедно и са му причинили голям стрес с развода си, все пак са го научили на много полезни неща.

Ето и 7 житейски урока, които всяко дете получава от развода на родителите си, но осъзнава чак в зряла възраст:

1. Човек трябва да обича родителите си като отделни индивиди.

Децата на разведени родители са наясно, че мама и татко са напълно различни индивиди и че няма такова понятие като „родителско тяло“. Всеки човек трябва да се опитва да прекарва време насаме с всеки от двамата си родители, за да научи много повече за тях като личности. Е, децата на разведени родители обикновено успяват да направят точно това и често резултатът е много положителен.

2. Децата на разведени родители се научават да ценят семейството.

Няма нищо по-болезнено за едно дете от това да види как семейната единица, от която то е част, се разпада напълно. В същото време това дете един ден ще се научи да цени връзката със своите най-близки хора (включително братя и сестри, баби и дядовци) защото няма да приема нищо за даденост.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase