Снимка: Reuters

Ако има нещо, което може да намали усещането ни за самота, това е домашният любимец, например котката. Котките също са и лечители, които от хилядолетия се радват на почитта на човека. За да ви убедим, че е добре да имате в обкръжението си писана, споделяме някои неоспорими здравословни ползи от съжителството с котка.

Котката може да бъде здравословна терапия

Няма съмнение, че мъркането на котката намалява нивата на стрес и действа успокояващо. Но се оказва, че може да има и други лечебни способности. Мъркащите звуци идват в рамките на медицинския терапевтичен честотен диапазон – 25-150 Hz, което ги прави лечебни агенти за костите.

Ползите не се ограничават само до това. Мъркането може да помогне за облекчаването на болката, намалява подуването около ставите, също и за възстановяване на мускулите и сухожилията.

Повишава имунитета

Ако смятате, че децата не бива да растат заедно с домашен любимец котка – грешите. Писаните могат да помогнат за укрепване на имунитета на малките. Съжителството с котка намалява риска от развитието на алергии и проблеми с дихателните пътища на един по-късен етап от живота.

Установено е, че децата, които израстват с домашни любимци са сравнително по-здрави от тези, които нямат такива. Идеята е, че излагането им на алергени в първите им години, помага да развият необходимия имунитет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase