Снимка: Reuters

Войната по пътищата тече с пълна сила. Въпреки забраните, глобите, смъртните случаи, осакатените за цял живот хора, нещата си продължават по старому сякаш нищо не се е променило. Понякога дори имаме усещането, че проявите на агресия на пътя стават още повече.

Никой ли не си взима поука? Защо не се вглеждаме първо в себе си, а след това в човека срещу нас? Колко още хора трябва да пострадат, за да се замислим най-накрая за цената на живота – не само нашият, но и на всички останали на пътя.

Попадате в ситуация и кръвта ви кипва. Ядосвате се, започвате да свирите с клаксона, размахвате юмруци във въздуха, крещите и обиждате някого, когото дори не познавате и резултатът е нулева концентрация, влошено здравословно състояние, стрес, още повече рискови ситуации и никакво решение на проблема.

Какво можете да направите, за да избегнете сами гнева на пътя?

Играйте на сигурно

Постарайте се да спазвате необходимата дистанция. Така ще намалите рисковите ситуации и ще се предпазите от излишни нерви. Направете каквото можете, останалото не е под ваш контрол. Но за да си спестите нервите, можете поне да се държите на прилично разстояние от автомобилите пред вас.

Насладете се на пътуването, независимо какво се случва

Винаги трябва да се стремим да сдържаме гнева си и още по-важно, да броим до 10, за да не се ядосваме за глупости. Невероятно е как забавяне на светофара за цели 10 секунди може да вбеси някого до такава степен, че да свири с клаксона още 2 минути след това и то без прекъсване!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase