Снимка: outnow.ch
fallback

Ако все още сте в тийнейджърска възраст или сте в началото на 20-те си години, вие все още не можете да осъзнаете, че с възрастта идва и мъдростта.

Може би все още не осъзнавате, че ви делят само няколко години от зрялата възраст и сериозните отговорности, които идват с нея.

Сигурно вашите родители и/или учители редовно ви дават съвети и споделят с вас мъдрости за живота, за които обаче вие все още не сте готови.

Просто ви е рано да разберете тяхната гледна точка и думите им сигурно минават от едното ви ухо и излизат от другото.

Ето и 7 мъдрости, които вашите родители са се опитали да ви предадат, но вие ще осъзнаете едва след време:

1. Парите не растат по дърветата.
Родителите ви вероятно са ви казвали това хиляди пъти, но вие все още не можете да разберете, че те не са банкомати и че парите се изкарват с труд. След като обаче, започнете да си плащате сметките сами, ще разберете, че трябва да спестявате и че трябва да си правите бюджет, иначе ще опрете до ръба на мизерията.

2. Наслаждавай се на младостта си – спри да искаш да си по-възрастен.
Всички млади хора искат да бъдат по-възрастни, за да шофират кола, да не ходят на училище, да могат да се напиват спокойно и т. н. Когато обаче, достигнат до годините, които могат да правят всичко това, те осъзнават постепенно, че безотговорната младост не може да се върне. С възрастта идва и рутината, а тя не е особено забавна.

3. Трябва да учиш повече, за да имаш шанс да си намериш по-добра работа.
Освен ако не сте наследник на богат род, то вероятно ще трябва да учите доста, ако искате да се сдобиете с добра професия след време. Но това човек го разбира едва в средата и дори в края на 20-те, когато се сблъска с безмилостния пазар на труда. С напредването на възрастта, човек разбира, че родителите му са били прави да искат от него да учи повече и че е трябвало да ги послуша.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

от 11

преди 8 години

Ако го ограничим само за работа, означава децата да не учат нищо от което те не виждат практическа полза веднага.Но за щастие ,децата се учат най добре за това, от нашите действия.Ние учим непрекъснато ,и те следват нашия пример.

11

един родител

преди 8 години

3. Трябва да учиш повече, за да имаш шанс да си намериш по-добра работа.Напомня ми на нещо което казваха моите родители "Които учи по малко работи". Живота ми показа че и са прави и не .Всъщност разбрах че правилния израз "Който обича работата си ,не чувства че работи." а за да постигнеш това си иска много учене.Но ученето не донася само ползи за работата, а за цялото ни всекидневие, не е редно да го ограничаваме само с работа.

10

от 9

преди 8 години

Сетих се за един пример. Като беше на 5 години сина ми ,много искаше да играе с нашите тенис ракети не с неговата.Защо ли ? Аз като глупав родител, му казах че нашите ракети са скъпи, професионални и трябва да си добър да играеш с такива ракети.Но когато му обясних че неговата ракета е добра за неговия ръст, че може с по малко сила да връща ударите , и че има повече площ ракетата му(по лесно цели топката). Нещата коренно се промениха.Е порасна и нали се сещате.Учим се от децата.

fallback