Снимка: freeimages

Много хора се обръщат към безглутеновата диета, за да отслабнат. Глутеновата непоносимост е сравнително рядко срещано състояние, което не позволява на човек да яде глутен под каквато и да е форма, не само хляб.

Но тъй като хлябът е храната, с която най-често се злоупотребява и от която доста се пълнее, хората харесват идеята за изключването му от диетата, с което се надяват да отслабнат.

Глутенът се среща предимно в хляба и тестените изделия, приготвени от пшеничено брашно.

Ако замените този вид тесто с плодове, зеленчуци и постни меса, неминуемо ще отслабнете. Замяната на вредни храни с полезни винаги има ефект.

Много хора обаче правят грешката да заменят пшениченото брашно с алтернативни видове брашна като царевичното, лимецовото, кокосовото, овесеното както и тези от бобови култури. Те са не по-малко калорични от пшениченото брашно, което по никакъв начин не се отразява благоприятно на диетата ви.

Смяната на пшениченото брашно с някое от тези не гарантира отслабване. Единственото, което има най-голямо значение е количеството погълнати тестени изделия. Колкото по-голямо е то, толкова повече килограми се трупат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase