Снимка: Reuters

За представителите на силния пол пенисът е символ на гордост или... срам. Както всяка друга част от човешкото тяло, така и той може понякога да се "държи" странно, но в повечето случай нещата, които сте забелязали в определени ситуации, не бива да ви притесняват. Ето някои от най-често срещаните неудобни ситуации свързани с пениса.

Пенисът се свива при контакт със студена вода

Вероятно сте забелязали, че когато влезете в море, река, езеро, където водата е по-студена или взимате леден душ, пенисът смалява размерите си. Това е нормална реакция на тялото при ниски температури.

Както всички изпъкнали анатомични части, пенисът и тестисите са много чувствителни към температурни промени. Тестисите поддържат определена температура за защита на клетките на сперматозоидите.

Тяхната реакция при излагане на ниски температури е да се свият, за да се запази топлината и да се поддържа идеалната температура. Ето защо при тяхното свиване се свива и пенисът.

Партньорката ми казва, че спермата ми има странен вкус

Начинът на хранене и напитките, които консумирате оказват влияние върху качеството и вкуса на спермата. Семенната течност се състои от 96% вода, 2 до 5% сперматозоиди и различни количества фруктоза, витамини, протеини и минерали.

Вкусът на спермата може да се подобри чрез регулиране на храните, както и с ограничаване на алкохола и тютюнопушенето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase