Снимка: Reuters

Знаете ли, че някои спортове са полезни не само за тялото, но и за мозъка? Те не само помагат за поддържането на добра фигура, но и за когнитивните функции. Активният мозък е здравият мозък, който е добре снабден с кислород. Споделяме 5 вида спорт, които трябва да упражнявате (или поне един от тях), за да се радвате на остър ум.

Плуване

Плуването е спорт, който помага за развиването на издръжливостта и силата на мускулите и сърдечносъдовата система. Благодарение на него може да поддържате здравословно тегло и да се грижите за здравето и функциите на белите дробове и сърцето.

Добрата циркулация на кръвта е важна за доставянето на кислород във всички органи в тялото, включително и към мозъка. Така че, когато плувате, вие се грижите не само за белите дробове, но и за мозъчната функция.

Тенис

Един високоенергиен спорт, който помага да поддържаме телата си в добра форма. Благодарение на него развиваме нашите реакции и интуиция, но също така и координацията. Когато искате да предвидите следващата стъпка на вашите конкуренти, най-добрият начин е да посещавате тренировки по тенис. С тях ще развиете добро аналитично мислене, а всеки следващ ход на съперника ще стане предвидим за вас.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase