Анджелина Джоли е пример за силна жена; Кадър от филма "Tуристът"; Снимка: outnow.ch

Да бъдеш жена и същевременно силна не е лесно. На силната личност често се гледа като на нещо, което не е присъщо за нежния пол. Факт е обаче, че в днешно време все повече жени не отстъпват на мъжете.

Въпреки това има много грешни схващания по отношение на силните жени. Хората често възприемат тяхната увереност и вътрешна сила като самонадеяност, а това не е вярно.

Понякога те са уязвими и това е нормално за тях

Макар жените с по-силен характер да имат "дебела кожа", това не ги прави недосегаеми. Напротив – те допускат до себе си само тези, които са преценили, че заслужават. Това се налага, защото и тези дами, като всички останали хора, чувстват същата болка и разочарование.

Те искат да намерят любовта

Силните жени са щастливи, дори когато са необвързани, но това не означава, че не желаят да намерят партньор в живота. Силните жени имат собствена кариера и амбиции, знаят да се справят с трудностите сами, но въпреки това имат нужда от любов. Както всички други.

Те все още имат много да учат

Силните жени са научили много за живота, но не се заблуждават, че вече знаят всичко. Те са наясно, че „пълният комплект знания“ е само един мираж. Все пак всички продължаваме да се учим до края на живота си.

Те не са студени, те са внимателни

Само защото силните жени не показват емоциите си безразсъдно, това не означава, че те нямат такива. Тези жени са преминали през много възходи и падения през живота си, ето защо са се научили да бъдат внимателни и предпазливи.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase