Снимка: outnow.ch

Всеки е чувал, че с течение на годините либидото на човек отслабва, а това става причина за разреждането на секс рандевутата с половинката.

Но не всичко, което ни чака е гибел и мрак.

Промяната е неизбежна, според експертите, но въпреки това сексът се подобрява в много аспекти именно с напредването на годините.

Ето и какво трябва да знаете по темата:

Сексът ще ви носи по-голямо удоволствие

Според проучване на Калифорнийския университет в Сан Диего, две трети от жените са по-доволни от своя сексуален живот в по-зряла възраст, включително и жени на 80 години! Според учените 67% от зрелите жени казват, че стигат до оргазъм почти винаги по време на секс. Освен това, като цяло заключението е, че по-възрастните жени са по-активни сексуално, по-опитни в леглото и по-удовлетворени от половия си живот, в сравнение с по-младите дами.

Вашият партньор ще знае какво да прави в леглото

Опитът води до по-добро качество на секса. Именно затова 40-годишните жени имат голямо предимство пред 20-годишните. Младите дами често са напълно невежи в леглото и им трябват години редовен секс и то с постоянен партньор, за да станат по-смели и опитни между чаршафите. Същото често важи и за мъжете.

Натискът да изглеждате секси намалява

50-годишните жени могат да се чувстват секси и без да полагат огромни усилия да изглеждат перфектно. Като цяло по-младите дами са по-неуверени във външния си вид, но тази увереност нараства с всяка една година. Жените, които нямат комплекси по отношение на визията си, се чувстват по-доволни по време на секс, именно защото се чувстват добре в кожата си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase