Снимка: Outnow.ch
fallback

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Н.: Имам връзка с обвързан мъж, с който работим заедно. Той беше този, който направи първата, втората и доста следващи стъпки до тези отношения, в които се намираме в момента. Чувствата ни определено са взаимни, чувстваме се добре заедно, разбираме се, привличаме се, но той няма намерение да напусне приятелката си. Лутам се от една крайност в друга и се чудя дали има смисъл да поддържам такива отношения; и дали мога да продължа да имам някакви отношения с него, но основани само на секс.

Ева Кулева: Чудиш се дали има смисъл да поддържаш такива отношения. Питам се какъв е смисълът за теб да имаш отношения с някого. Какво искаш от една връзка? Секс, компания, деца, сигурност, разбиране, забавление, друго? Това е първият въпрос, на който бих си отговорила на твое място.
Когато си наясно със себе си какво искаш и от какво имаш нужда, лесно ще прецениш дали има смисъл да продължаваш тази връзка.

Разбирам, че връзката ви задоволява част от твоите нужди – чувствате се добре заедно, разбирате се, привличате се и правите секс. Явно това не ти е достатъчно, след като се луташ от една крайност в друга и се чудиш дали има смисъл да поддържаш такива отношения.
Доколкото разбирам ти не си обвързана. Искаш ли да се обвържеш? Кога?

Хубаво е, че си наясно, че твоят колега няма намерение да напусне приятелката си. Ако искаш да се обвържеш скоро, какъв е смисълът да поддържаш връзка с него?
Вероятно можете да продължите да имате отношения, основани само на секс. Това ли е, което наистина искаш? За такива отношения ли копнееш?

Струва ми се, че знаеш много добре какво е нужно да направиш. Остава да повярваш, че можеш да имаш това, което искаш, и да избереш партньор, който може да ти го даде.

Още статии от рубриката  „Какво те мъчи в любовта?“ може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

От въпросът на Н. не разбирам какво иска самата тя? Ако иска да се омъжи е едно, ако иска деца е друго, ако иска да й е добре сега и в близките години е трето, ако си го иска този мъж само за себе си е четвърто и т.н. Ако иска да се омъжи за някой, най-добре е да не се занимава с стари ергени, а да потърси нещо друго. Това е лесно, докато е млада и става все по-трудно с възрастта. Със старите ергени няма шанс да се омъжи, въпреки че на пръв поглед не е така.

22

Анонимен

преди 8 години

Във въпросът на Н. към коча има основен пропуск - на колко години е Н. Съветите към Н. ще са съвсем различни в зависимост от възрастта й. Е, винаги може да се посъветва най-общо като: Ти сама знаеш какво да направиш или Бъди щастлива Н., което си е вярно, но дали това пита Н.?

21

Нормално е

преди 8 години

неомъжена жена да има връзка с женен мъж. След 33 годишна възраст на жената, свестните мъже са вече женени. Изборът на една неомъжена жена на такава възраст е: ерген, вдовец или женен мъж. Ергените щом са ергени на тази възраст, значи няма и да се оженят и да се занимава с тях е огромна загуба на време. Остават вдовците и женените мъже, но едните са много малко. Повечето неомъжени жени над 33 години незнайно защо се надяват на брак с стари ергени, което става при 1 случай на 1000 или по-рядко.

fallback