Снимка: outnow.ch

Всеки студент трябва да иде да учи в чужбина поне за един - два семестъра, стига да има тази възможност.
Въпросът не е в това да се опитва да остава в чужда държава и там да се реализира, а просто да си отвори перспективите за света, да изживее нещо ново и вълнуващо и да израсне като личност.

Той ще замине тийнейджър, а ще се върне зрял човек с опит, който ще се е усъвършенствал не само като знания, но и като опит в много различни области.

Ето и няколко причини защо всеки един студент трябва да иде да учи в чужбина, поне за една учебна година:

Това е една невероятна възможност да видите света.
Обучението в чужбина е уникална възможност да живеете някъде в нови условия, да проучите нова среда, нова култура и да имате минимални отговорности - само да ходите на лекции и да си взимате изпитите. Освен това лекциите ви ще са в работните дни, което значи, че ще имате много възможности за уикенд пътувания.

Този живот в чужбина ще ви извади от зоната ви на комфорт.
Напускането на уютния дом може да бъде нещо много страшно. Вие ще напуснете не само близките си, но и своя кръг от приятели, родния си град, рутинната, с която сте свикнали... Като пристигнете на новото място, то може да не ви хареса, може да да не знаете местния език, да не ви харесват условията на живот в града, хората и средата да са ви чужди... Целта е точно такава - да излезете от зоната си на комфорт, за да станете по-адаптивни, по-широкоскроени, по-толерантни и по-оправни.

Ще научите чужд език.
Обучението в чужбина ще ви накара да положите усилия на научите местния език, ако искате да водите по-активен социален живот. За това най-добре идете да учите в държава, чийто език не знаете, един ден ще се радвате за решението си.

Ще изживеете едно приключение.
Дори и да идете с идеята само да учите и да се пазите от приключения, все пак ще ви се случат много неща, които един ден ще си спомняте с вълнение. Ще съберете доста впечатления и ще имате любопитни истории за разказване.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase