Снимка: photl.com

Когато пораснем или понатрупаме някоя друга годинка, осъзнаваме, че нещата, които са ни притеснявали като по-млади, всъщност са излишни терзания. 

От гледната точка на възрастен вероятно бихте искали да кажете нещичко на по-младото си „аз“, за да му спестите някои излишни терзания. 

„Обичай тялото си!“ 

Помните ли как в гимназията се срамувахте от тялото си? Имахте ли постоянното чувство, че формите ви са гигантски и че никой няма да ви хареса? Повечето момичета са преминали през този етап от живота. 

Броенето на калориите, килограмите, целулитът, стриите – всичко това ни преследва общо-взето цял живот. Но когато пораснем някак осъзнаваме, че любовта не минава през повърхностните неща, а се крие някъде много по-дълбоко. 

"Пусни се по течението!" 

След гимназията идва момент, в който трябва да решим какво да правим с живота си. Този момент е изключително стресов, защото в началото на двадесетте си години повечето хора не са напълно осъзнати, още се търсят, а искат да планират нещата. 

Десет или двадесет години по-късно картината изглежда по съвсем различен начин. Разбрали сте, че няма нужда от толкова нерви и терзания, защото нещата ще се случат по съвсем различен начин от планирания. Иска ви се вместо да сте се тръшкали в това да мислите как най-перфектно да построите бъдещето си, да бяхте изживели колкото се може по-безгрижно младите си дни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase