Снимка: Outnow.ch
fallback

Всеки човек има своите съвети по отношение на връзките. Според опита си ние можем да дадем своите препоръки и да споделим възгледите си. Но психолозите и изследователите са извели някои общовалидни факти за връзките, в които повечето двойки могат да се припознаят. 

Факт – Най-щастливите двойки са тези, които са и най-добри приятели. Според изследователите, това е една от тайните на дълготрайния и пълноценен брак – партньорите да са не само любовници, но и сродни души по интереси и ценности. 

Факт – Фазата „влюбени“, известна още като „фазата меден месец“, трае около година. Извисяващите страсти, бурната любов и силните чувства отминават и затихват след този период. Ако остане обичта и уважението, връзката ви ще просъществува още дълго. 

Факт – Според психолога Томас Чаморо-Премузич, консултант на изданието Psychology Today, връзките се разпадат поради 5 основни причини: 

  • Различия в амбициите и ценностите
  • Различни интереси и преживявания
  • Различия в емоционалната интелигентност
  • Различни нива на себеотрицание и толерантност към другия

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

До 21 Никой просто,така не ти казва,че те "обича", ако не го чувства.И никой не вярва,просто така на някого от 2-3 часа запознанство,че те "обича".Това е несериозно!Никой не би повярвал.

10

Анонимен

преди 9 години

Как си го обесняваш,това за Жената? Обича и в един момент не и пука за теб избщо не изпитва нищо към теб!?

9

Анонимен

преди 9 години

Като не му хареса се разделят.Очевидното е в двата случея че и на двамата не им е харесало и нищо повече няма да се получи.Просто се забравят и толкова все едно не се е случвало.

fallback