Снимка: Outnow.ch

Липсата на комуникация често се оказва пагубна за една връзка. Жените са по-склонни да говорят и споделят за проблемите си, но мъжете обикновено не са много разговорливи. 

Какво трябва да направите, за да го предразположите да споделя повече? 

Нека знае, че няма проблем да споделя емоциите си 

Повечето мъже са научени да сдържат чувствата си, защото така правят момчетата. Това погрешно насаждано твърдение още от детска възраст налага спирачки на мъжете и ги потиска в изразяването на емоциите. 

Ако го е страх да изразява себе си, ако се чувства притеснен да разговаря искрено, покажете му, че вие сте човекът, от когото не трябва да се срамува или стеснява в никакъв случай. 

Давайте пример 

За да подбудите желанието му да споделя и комуникира повече, давайте пример. Спонтанно заговаряйте за нещата, които ви тревожат, които ви радват и които искате да ви се случват в бъдеще. 

Така и той ще пожелае да ви споделя повече. 

Наградете го 

Всеки път, когато любимият ви сподели нещо, намирайте начин да го възнаградите. Направете му комплимент за честността или похвалете прямотата му. Не бъдете настоятелна, особено ако той има трудности с говоренето за проблемите и чувствата си. Нещата ще се случат от само себе си.

Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase