Снимка: outnow.ch

Раздялата – всеки човек я е преживявал поне веднъж в живота си и макар да изглежда страшна, тя със сигурност не е краят на света. Обикновено нежеланата раздяла действа депресиращо и потискащо в продължение на много време.
Именно в този кризисен период човек се опитва да намери начини, с които да облекчи болката. Парадоксалното е, че често той прави неща, които не само не помагат, ами напротив – влошават ситуацията и усилват любовната мъка.
В случай, че вие самите в момента се намирате в период след раздяла, разберете от какво трябва да се пазите, за да спрете да страдате:

1. Алкохолните напитки
Те могат да ви накарат да се чувствате добре само за няколко часа, но няма да решат вашия проблем генерално. Освен това на следващия ден рискувате да се събудите с махмурлук, а защо не и до човек, когото смътно си спомняте от предишната вечер.

2. Гледането на филми, в които се разказва за история като вашата
Какъв е смисълът да гледате нещо, което няма да ви разсее, а ще ви накара да мислите още повече за болезнената раздяла? Други забранени филми са романтичните такива, като например „Тетрадката“ – те само дават илюзорна надежда, от която определено вие нямате нужда. Ако все пак искате да гледате филм, изберете комедия или такъв, който ще ви накара да не мислите за собствените си лични драми.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase