Снимка: outnow.ch

Офис етикетът включва неписани правила, които е желателно всеки един работещ човек да спазва. Правилата не са записани във вашия договор за назначение, но колкото по-стриктно ги спазвате, толкова по-добре за вас и за вашия образ на работното място.

Придържането към офис етикета е вид гаранция за по-голям професионален успех, така че имайте предвид следните няколко неща:

1. Обличайте се подходящо

Ако дрескодът във фирмата ви не е строго официален, не забравяйте все пак да си изясните какво точно е подходящо и какво е забранено. Някои компании имат определени изисквания, свързани с дължината на роклите и полите, например. Други пък искат да бъдете облечени по определен начин, само когато се срещате с клиенти. Така че най-добре си изяснете как точно трябва да изглеждате. Общоприетото правило е да се обличате както клиента или едно ниво по-официално от него.

2. „Моля“ и „благодаря“ все още са магически думи

Когато бяхме деца, ни казваха, че „моля“ и „благодаря“ са магически думички. Трябваше да ги използваме, когато питаме за нещо и съответно – когато благодарим за друго. И въпреки че сме надраснали напомнянията на нашите родители, тези думи със сигурност не са загубили своето очарование. Всъщност тези думи са толкова прекрасни, че биха имали ефект дори и върху най-непоколебимия човек. „Моля“ и „благодаря“ се вписват чудесно и в света на бизнеса, така че не трябва да ги пренебрегвате на работното си място. Чрез използването на тези учтиви думи показвате уважение към хората, с които говорите.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase