Снимка: outnow.ch

Първото влюбване и първата любов оставят траен спомен в живота на човек. Невинаги обаче хората успяват да прекарат целия си живот с първия човек, когото някога са обикнали. След него идва друг, в когото също толкова силно (ако не и по-силно) се влюбват.

Втората любов е не по-малко важна от първата. Обикновено тя е по-осъзната, по-разумна и в същото време по-изпепеляваща.

Освен това след нейния край човек успява да научи важни уроци за любовта изобщо. Ето и кои са те:

1. Можете да обичате отново. След като човек се раздели с първата си любов, обикновено той смята, че светът му ще свърши и че няма за какво да живее. Втората любов доказва, че това изобщо не е вярно и че човек е способен да обича истински повече от един човек в живота си.

2. Да бъдете уязвими не е толкова лошо, колкото изглежда. Когато човек обича някого истински, той успява да му се разкрие. Любовта изважда чувства и емоции, които много хора не искат да споделят с другите. По този начин обаче те разбират и по-добре своята същност.

3. Някой ще ви обича, независимо от всичките ви недостатъци. Макар че втората ви любов е претърпяла неуспех, тя все пак е била факт. Някой ви е обичал, независимо от това колко непоносими можете да бъдете понякога. Така че не се притеснявайте – отново ще срещнете такъв човек. Ако имате късмет, той ще остане до вас по-дълго и с него ще бъдете дори по-щастливи.


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase