Кадър от филма "Казино Роял"; Снимка: outnow.ch
fallback

Идва момент в живота на всеки човек, когато той/тя трябва да се раздели с някого (приятел или партньор) за добро. Това става, когато човек изведнъж осъзнае, че връзката с определената личност вече не само не му носи никаква стойност, но и му вреди.

Това, че сте прекарали дълго време с един определен човек и че имате много общи спомени, не е достатъчно основателна причина, за да останете с него, ако вече не си струва и ако отношенията ви са станали токсични.

Всички взаимоотношения имат своите върхове и падения, но когато едно приятелство или връзка стигнат дъното, може би просто трябва да пуснете другия човек за добро или да си тръгнете... Ето и в кои случаи да го направите:

1. Нещата вече не са същите. Хората растат и се променят и след време двама души могат да осъзнаят, че искат съвсем различни неща от живота, че вече не споделят едни и същи интереси, че не се разбират и че не възприемат гледната точка на другия. Не забравяйте, че по пътя си ще срещнете различни хора, които ще ви носят щастие, тъга, болка и радост.

2. Помежду ви вече няма доверие и лоялност. Ако усещате, че вече не можете да вярвате на един човек, трябва да се запитате защо той все още присъства в живота ви. Доверието и лоялността са в основата на всяко приятелство и връзка. Ако те не са налице, вие може да развиете параноя, чувство на неудовлетвореност, напрежение и гняв и като цяло да ви донесат нещастие.

3. Този човек вече не се отнася с уважение към вас. Приятелството, както и романтичната връзка се градят на взаимно уважение, ако то започне да липсва, отношенията стават трудни. Изолирайте от живота си хората, които ви потискат, тъпчат самочувствието ви, излагат ви и като цяло не ви третират добре.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Svetli Pu

преди 9 години

Тази статия е написана от жител на нормална държава и просто дава нормални примери.А вие я приемате и коментирате като българи,на които битието определя съзнанието.Жалко....

7

Анонимен

преди 9 години

Ако се чувствате добре с тази жена, мъж до вас, какво го мислите изобщо?

6

Анонимен

преди 9 години

Само точка 3 от статията показва непреодолим проблем. Уважението показва, че приемаш и цениш човека до теб дори когато го превъзхождаш в повечето неща. Ако този човек отделя от ценното си време да се грижи за твоя комфорт заслужава уважение - толкова е просто. Ценим хората не за това, колко ни дават, а за това, че ни дават точно това, от което имаме нужда. Чиста глупост е да искаш всичко, защото а накрая си оставаш с нищо.

fallback