Кадър от филма "Надцакването"; Снимка: outnow.ch

Повечето хора гледат в захлас скъпите коли и къщи и макар да копнеят да станат богати, не правят нищо по въпроса. А така е невъзможно!

„На 21 години излязох от колеж и бях разорен и с дългове. На 30 години вече бях милионер“, споделя Грант Кардън – американски предприемач и автор на бестселъри.

Той е на мнение, че до 30 години всеки може да стане милионер, ако следва тези съвети:

Следете парите

В днешната икономическа обстановка няма как със спестявания да се превърнете в милионер. Първата стъпка е да повишите доходите си.

„Аз започнах с 3000 долара месечно, а след 9 години вече взимах 20 000 долара. Започнете да следите откъде идват парите и накъде отиват и така пред вас ще се открият нови възможности“, обяснява Грант.

Изтъквайте качествата си, а не материалните си придобивки

Богаташите бързат да се изфукат със скъп „Ролекс“ или бърз нов джип. Истината е, че човек трябва да си тежи на мястото не заради обвивката, а заради качествата и професионализма му.

Пестете, за да инвестирате, а не просто за да увеличавате спестяванията си

Единствената причина да пестите пари е да ги инвестирате в нещо друго. Заделяйте пари с тази цел в сметки, които няма как да пипате, дори при спешна ситуация. Никога не използвайте тези сметки и така ще следвате първа стъпка – ще се борите за по-висок доход, тъй като парите вечно няма да ви стигат.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase