Топмоделът Наталия Водянова наскоро стана майка за четвърти път; Снимка: Vogue

Напоследък жените искат да раждат по-късно и рядко се решават да имат второ дете. Дали защото им се струва скъпо, вече са влезли в една рискова възраст, или защото просто не им се занимава с целия бебешки хаос, но е факт, че масово семействата в днешно време остават с по едно дете.

Всъщност, ако се замисли човек, не е наложително да си богаташ, за да отгледаш две деца. Що се касае до времето и нервите с второто -  те гарантирано са по-малко.

Вижте кои са предимствата да имате и второ дете:

Вече знаете всичко за бременността

Когато забременеете за втори път, голяма част от стреса, породен от неизвестното, вече го няма. Вече знаете всичко необходимо, тъй като сте изчели тонове книги, преди да станете майка за пръв път.

Използвате дрехите и играчките на първото

Да, ще трябва да купувате памперси отново, тъй като те са за еднократна употреба, но пък разходите за дрехи и играчки няма да са чак толкова големи. Стига да пазите облеклата на първото си дете и то да е от същия пол като второто, няма нищо лошо да ги използвате отново.

Децата ви се научават да делят

Казват, че когато имаш едно дете, то често става егоист. И в това има логика! Когато децата са две те щат не щат се научават да делят.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase