Снимка: photl.com
fallback

Замислете за красивата дума "харизматичен". Ако някой някога ви опише с тази дума, вие ще бъдете изключително поласкан. Ако обаче сами наречете себе си харизматичен пред другите хора, те по-скоро ще ви помислят за нахален идиот... и с право.

Има няколко думи, с които просто не е редно да описвате сами себе си, дори да вярвате, че сте точно такъв. Това важи с особено голяма сила за хората, които искат да пробият в корпоративния свят.

Ето и 10 подобни думи, с които най-добре да не се описвате, ако сте на интервю за работа:

1. Щедър

Не забравяйте, че щедростта е в окото на наблюдателя. Оставете другите хора да кажат, че сте щедър човек. Това би било висшата форма на похвала. Истински щедрите хора обикновено не търсят отличия. Те предпочитат да се раздават или да даряват, без това да се набива на очи. Те са щедри, защото винаги си мислят, че могат да направят повече за другите. Може би вие наистина сте щедър човек, но оставете другите хора сами да стигнат до това заключение.

2. Скромен

Може наистина да сте много по-скромен човек в сравнение със своите напористи, пробивни колеги. В същото време, ако заявите в прав текст: "Аз съм скромен човек", това ще събуди недоверие у другите, които ще сметнат, че го изтъквате като свой актив. Едва ли не се фукате със своята скромност, което всъщност ви прави нескромен.

3. Дисциплиниран

Всеки амбициозен и фокусиран човек иска да заяви пред своите работодатели (бъдещи или настоящи), че е дисциплиниран. Това обаче, не забравяйте, е израз, характерен за спортистите. Това, че работите наистина усилено по ежедневните си задачи, не би трябвало да е голяма работа. Тоест дисциплината не е нещо, което трябва да се изтъква, то трябва да се притежава по презумпция.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

Българският "работодател" и неговото "интервю" няма думи с които да се опише. Пожелавам им като ги задължат да интегрират ***, когато ни един българин не остане тука да ги "интервюират" по този начин сега и такъв бой ще ядат, всяко наказание за тия *** е малко.

4

Нерез

преди 9 години

Това на снимката горе няма да има проблем с наемането на работа. Колко такива съм виждал през годините ... не можете да си представите. Кариерата разбира се тръгва като PBA-ка на някой директор, защото сладкишчето има две основни качества - говори английски и изглежда добре. След това започваме да се обличаме в стил - "Девствена офис ***", разбирайте - бели плътни блузки с небрежно разкопчани копчета, тясна пола до коляното и леко отгоре, палави чорапи, токчетата няма да ги споменаваме. Следва задържане в кабинета на шефа след работно време, после им измислят някаква безумна длъжност, пос

3

Анонимен

преди 9 години

Мария, теб бих те описал с една единствена дума, ама ще ми изтрият коментара.

fallback