Кадър от филма "Раздялата"; Снимка: outnow.ch
fallback

Казват, че хората идват в живота на всеки от нас с причина. Понякога причините са очевидни, понякога обаче могат да бъдат много по-коварни. С течение на времето човек осъзнава защо животът му тръгва в определена посока и защо съдбата го среща с определени хора.

Всъщност едни от най-големите и важни уроци в живота на всеки идват благодарение на хората, които той е допуснал в сърцето си. Безспорно личният живот и любовните взаимоотношения играят важна роля във формирането на самосъзнанието на всеки човек.

Лошите и болезнени раздели са етапи от живота, през които всички хора преминават. И това е добре, тъй като кофти скъсванията ни учат на безценни житейски уроци. Ето ги и тях:

1. Без значение колко много се стараете, не може да промените човек. Човек се променя единствено когато той самият го пожелае. Ако вашата половинка няма намерение да работи върху своите отрицателни черти от характера си и не желае да променя поведението си, то вие определено няма да постигнете успех. Когато избирате да бъдете с даден човек, още в началото трябва да прецените ще можете ли да го обичате такъв, какъвто е.

2. Той може да изглежда добре „на хартия", но не и в действителност. Мислите, че сте срещнали идеалния мъж, но много скоро разбирате, че това изобщо не е така. Макар той да има добра работа и да изглежда страхотно, има голяма вероятност да има много други недостатъци. Например да е мамино дете, все още недорасъл и неспособен на сериозно обвързване, изневеряващ и т.н.

3. Бавното и стабилно темпо печели състезанието. Връзките са като маратоните, така че определете точното темпо, с което да може да стигнете до желаната дестинация. Наслаждавайте се на моментите и не прибързвайте. Ако ви е писано да бъдете заедно, то със сигурност ще бъдете.

4. Да гледате в една посока е ключът към успеха. Да, вие може да сте привлечени от него. Може да си изкарвате чудесно, дори да познавате семейството и приятелите му. Но имате ли нещо общо помежду си? Споделяте ли еднакви интереси? Имате ли сходни виждания относно кариера, семейство, начин на живот и т.н.? Ако налице са големи различия в основни въпроси, то връзката ви е обречена на провал.

5. Да бъдете необвързани не е най-лошото нещо на света. Не се страхувайте да останете сами и само заради тази причина да стоите във връзка, която е обречена. Сложете край и се насладете на живота си. Ще видите, че ще се почувствате щастливи, свободни и доволни от живота. Статусът „необвързана" не е присъда.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ДИДО

преди 9 години

До Анонимен 7''Поговорката е: По дрехите посрещат, а по ума изпращат! "Таи поговорка важеше до 1989 г., светлия комунизъм .След 1989 г., живота се промени, в жестокия капитализъм поговорката е :"По дрехите посрещат, по парите изпращат."Вече никой не търси ум, пари им дай .Аз съм против, но реалния живот е такъв .Беден инженер с две висши не може да намери жена и не може да има деца .Богат див селянин, благодарение на апартамента от дядо му се жени и има 4 деца .Това е положението .

12

Анонимен

преди 9 години

До ДИДОМай беше по дрехите посрещат, по АКЪЛА изпращат, ама карай! След като в твоята глава освен за пари явно няма място за друго, да решим, че при теб пари=акъл.

11

Анонимен

преди 9 години

1 то дете извънбрачно без припознаване от бащата, 2-то на път отново без брак от 1 мързеливец (издържан от родителите си)който чака да замине на гурбет , ама те все не го викат. Е кой си е начил урока?

fallback