Кадър от филма "LOL"; Снимка: outnow.ch

Във времето, в което живеем, и при свободата на общуване, която имаме, съществуват безброй начини двама души да се срещнат и да се превърнат в романтична двойка. През последните години все по-популярно стана хората да се запознават с представители на срещуположния пол с помощта на интернет.

Онлайн запознанствата обаче са сложна материя, за която няма една конкретна позиция. Много хора са намерили любовта и бъдещата си половинка именно чрез интернет. Други пък са претърпявали редица разочарования заради неподходящи партньори от онлайн пространството.

В случай, че вие самите обмисляте да изпробвате онлайн запознанствата, най-добре първо се запознайте с техните плюсове и минуси. Не че по този начин напълно ще бъдете защитени от разочарования, но поне ще бъдете по-подготвени за тях, ако се случат.

„За“ онлайн запознанствата:

- Разнообразие. Ако вървите в продължение на няколко часа по най-оживените улици в града, в който живеете, със сигурност няма да видите толкова много мъже, колкото в интернет за същото време. Най-хубавото е, че в онлайн пространството има голямо разнообразие от потенциални партньори.

- Може да бъдете придирчиви. Високите стандарти не са лошо нещо, дори напротив. Разбира се, става въпрос за реалистични високи стандарти. Те показват, че една жена знае какво иска и не би се задоволила с нищо под това ниво. Онлайн запознанствата ви дават възможност да бъдете по-придирчиви и да разглеждате мъжете само спрямо качествата, които искате.

- Може да добиете по-добра представа за човека отсреща. Когато се запознаете с някой мъж в заведение, вие може само да предполагате за начина му на живот спрямо неговата визия и компанията му. От друга страна, социалните мрежи като Facebook могат да ви дадат много повече информация за даден човек. Чрез снимки, постове, харесвания и така нататък вие може да добиете представа що за човек се крие отсреща.

- Опознавате човека. Понякога физическият контакт може да развали цялата магия в началото на отношенията между една жена и един мъж. Ето защо комуникацията само в интернет ви помага да избегнете изкушаващия физически контакт и да опознаете по-добре човека, който ви е заинтересувал.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase