Снимка: photl.com
fallback

Има много неща, които родителите трябва да споделят с децата си, преди те да пораснат, защото тези уроци ще останат завинаги. Възпитанието не е само поредица от думи, назидания и съвети, които задължително да бъдат спазени, след като бъдат изречени.

Децата се вслушват, едва когато усетят личния ви пример, или по-късно в живота си, когато осъзнаят колко прави сте били, когато сте им казвали определено нещо. 

При момчетата възпитанието е тънка струна. Не че при момичетата не е, но за да се възпита силен, достоен и самостоятелен млад мъж, е необходимо не само да има добър мъжки авторитет за пример, но и отзивчива и разбираща майчина фигура. 

В какво трябва да уверите сина си преди да порасне и какво е добре да не пропускате да му споделите, вижте в следващите редове. 

„Всичко е наред, ако не те бива в спорта!“ 

Широко залегнало е мнението, че истинските мъже са добри в спорта и се очаква от тях един ден да просълзят майките си, печелейки редица медали и титли. Този стереотип потиска много малки момченца, които не са толкова добри на футболното игрище и часовете по физическо по-скоро смазват мъжкото им самочувствие, отколкото обратното.

Затова постарайте се момчето ви да разбере, че липсата на спортна дарба не го прави по-малко мъж от останалите момчета, а че просто трябва да открие своя личен талант, който да развие един ден! 

„Научи се да готвиш, подреждаш и изпираш мръсните си дрехи!“ 

Много често се получава така, че порасналите момчета, превърнали се в мъже, биват своеобразно „предадени“ от майката на бъдещата им съпруга, която поема щафетата по дундуркането на порасналото бебе. И този факт се превръща в бъдещ повод за множество раздори и битови разправии в младото семейство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Мая

преди 10 години

Така е!Мъжете са много повече мъже,когато помагат на жена си!Това означава уважение и обич,която се връща многократно повече,ако те са такива! Ако искаш да си щастлив,покажи обич и уважение на човека до себе си!!Далеч съм от мисълта да се отнема цялата домакинска работа НЕ,но когато тя се сподели между двама,тогава остава повече време за удоволствие!

24

Анонимен

преди 10 години

Аз ще му кажа да не чете "статиите" на Михаела Лазарова и, ако ме слуша, много ще прокопса.

23

8

преди 10 години

Щом хората се обичат и си имат доверие, няма значение кой какви деца вече има. Децата са си деца. Ако не те устройва да гледаш чужди, не се забърквай с човек с деца.аз лично си мисля, че не бих могла, но не осъждам такива връзки. Важното е да има любов, глупаво е да се концентрираме в биологията. Важно е каква е душата. А момченцата, а и момиченцата, да слушат сърцето си, не маминките. Тези неща не се решават от мама, а от теб самия.

fallback