Снимка: Outnow.ch
fallback

Жените винаги са били поставяни по-ниско в обществото за разлика от мъжете. Често те са по-ниско заплатени, смятани са за по-малко квалифицирани и компетентни. И въпреки че има надежда това да се промени, те все още биват в пъти повече критикувани от силния пол. За какво? 

За фигурата 

Дамите, които имат по-закръглени форми, винаги са били критикувани и са били карани от силния пол да се чувстват неудобно в кожата си, независимо че партньорът им също не е с добра фигура. 

За броя на сексуалните партньори 

Със сигурност всяка жена си е задавала въпроса защо мъжете с по-голям брой сексуални партньорки не се критикуват или за тях се смята, че е „в природата им“, а жените винаги отнасят критика. Защо в тези ситуации получаваме отговор „той е мъж“, а на жената се лепва петното „лека“? 

За това, че все още не са се задомили

В наши дни все по-често жените избират да родят и създадат семейство след 30-годишна възраст по ред причини. И тук те отнасят по-големи критики за това, че искат да следват мечтите и успехите в кариерата си (например), вместо да се задомят. Ергените след 30 остават в сянка за критикуващите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

5,фактът, че си се родил с чурка съвсем не е достатъчен, за да те направи мъж в пълния смисъл на думата. В това отношение голямо значение има характерът. А комплексарството не е отличителна черта на истински мъжкия характер.

5

Мъж

преди 10 години

Какво може да постигне в живота една жена при положение че и липсват нужните инструменти за каквато и да било полезна дейност. Макар и да разполага с определен макар и ограничен инструментариум от долни номера и селски пинизи с които да успява да се издигне в очите на дон жуановци като Ицо стоте кънтри фенки, тенденцията е по-скоро постигането на фиктивни идеали от колкото каквато и да е реална стоиюйност. Факт!

4

От личен опит

преди 10 години

Мисля, че в статията много правилно е описана ситуацията от близкото минало. В наше време и мъжете биват безжалостно критикувани по всички теми, изброени по-горе. Преди време чух младо момиче да пита за момче, което е харесала: "Ама запазен ли е или ляга с всяка? Аз не искам ***!"Това високо самочувствие и взискателност само издига жените в моите очи, но се и дразня, когато свръхвисоки претенции проявява някоя ***, която нищо не е постигнала в живота си и дори не се опитва, нито е хубава!

fallback