Кадър от филма "И да обичаш кучета"; Снимка: outnow.ch

След като вече почти всеки човек има регистрация в някоя социална мрежа, процесът на онлайн запознанства идва някак естествено. Вече никой няма да ви погледне учудено, когато му кажете, че вие и гаджето ви сте се срещнали в интернет. Всъщност много успешни връзки са започнали именно по този начин. Разбира се, този метод за „търсене на партньор“ крие своите опасности и вие винаги трябва да имате едно на ум. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да извлечете максимума от интернет запознанствата:

1. Бъдете подготвени за преувеличения. Първото правило при онлайн запознанствата е да предположите, че човекът отсреща преувеличава. Това обаче не означава, че той непременно иска да ви заблуди. Някои хора смятат, че ще изглеждат по-привлекателни, ако намалят или увеличат с няколко години възрастта си, или пък добавят няколко сантиметра към своята височина. Това е като информацията в автобиографията ви, която също може да е „подобрена“, за да увеличите шансовете си за намиране на работа. Приемете преувеличенията, преди да разберете кое всъщност е вярно.

2. Не издавайте своя адрес. Не казвайте къде живеете, преди да се чувствате напълно спокойни с човека от интернет пространството. Най-вероятно този, с когото си пишете не е „психо“, но все пак запазете личната информация за себе си, особено ако решите, че вече не желаете да си общувате с него. Имайте предвид, че някои хора могат да бъдат много упорити и да не искат да приемат факта, че не желаете да комуникирате с тях. Винаги поставяйте своята лична безопасност на първо място.

3. Не разкривайте твърде много информация. Най-добре ограничете своята видима информация в профила си и не я споделяйте, преди да опознаете човека. Не се поддавайте на онлайн заблудата, че всеки там ви е приятел. Запомнете също така, че не сте длъжни да отговаряте на всичко и имате пълно право да замълчите по някои въпроси.

Още по темата можете да прочетете в  Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase