Снимка: Istock

Няма две мнения – смело можем да кажем, че кафето е най-популярната напитка, с която повечето от нас стартират деня си. И въпреки многото му полезни качества, то е известно и със силно дехидратиращото си действие. Ето защо, в следващите редове ви предлагаме няколко негови алтернативи, които ще ви помогнат да хидратирате тялото си и да останете свежи през целия ден. Кои са те?

Плодов сок

За да извлечете само ползи от него, препоръчително е да консумирате само една малка чаша плодов сок на ден. Внимавайте за „фалшиви“ сокове, направени от концентрат, тъй като те не предлагат всички здравословни положителни качества на своите „истински“ събратя. Ако пък сте имали тежка купонджийска нощ, изследванията показват, че доматеният сок може да помогне за облекчаване на неблагоприятните ефекти на алкохола. Ако се чудите с какъв точно сок да започнете деня си, опитайте с портокалов сок, който ще снабди организма ви със завидни количества витамин С.

Сок от алое вера

Сокът от алое вера има противовъзпалителни свойства. Популярна аюрведична напитка е сокът от алое вера и амла или смес от алое вера и индийско цариградско грозде. Твърди се, че тази сутрешна напитка увеличава способността ви да изгаряте мазнини, като същевременно предотвратява натрупването на токсини.

Чай от джинджифил

За него са ви необходими само гореща вода и няколко супени лъжици настърган джинджифил. За тази семпла напитка е доказано, че върши чудеса за нашата храносмилателна система. Тя може да помогне и за лечение на гадене, повръщане и диария. Също така се използва за облекчаване на артрит, ревматизъм и мускулни наранявания.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase