Снимка: Sxc.hu

Мастурбацията е интимен акт, в който и мъже, и жени опознават телата си. Тя е много повече от достигане на някакво удоволствие. Вижте защо. 

Помага да имате хубав и пълноценен сън 

Ако късно вечер сте решили да се усамотите и да опознаете за пореден път тялото си, това ще ви помогне да имате хубав сън. Ефектът от мастурбацията действа положително върху кръвното налягане, като го намалява, а също така помага на тялото да произведе повече ендорфини. Ендорфините са химикали, които облекчават нивата на стрес и действат релаксиращо. 

Предпазва от рак на простата 

Мастурбацията може да помогне за премахването на токсините, които се натрупват в урогениталния тракт, което води до заболяване. Когато мъжът еякулира повече от пет пъти седмично, рискът да развие рак на простата е три пъти по-малък. 

Повишава настроението 

По време на мастурбация тялото ви отделя неврохимикали като допамин и окситоцин, които повдигат духа ви, повишават вашето удовлетворение. Оргазмът е най-добрият стимулатор на положителните емоции. 

Мастурбацията облекчава инфекции на пикочните пътища 

Червената боровинка има доказани ползи за здравето на пикочните пътища. Но мастурбацията е друг здравословен лек, благодарение на който се отделят бактериите от шийката на матката. От инфекции на пикочните пътища най-често страдат жените с вагинални инфекции, недостатъчна или прекалена хигиена и други. 

Намалява неразположенията на предменструалния синдром. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase