Кадър от филма "Просто приятели"; Снимка: outnow.ch

Колко от вас вярват в „закона на привличането“? Според него това, което казвате, мислите или правите, всъщност създава вашата реалност. Логиката е, че вие може да привлечете в живота си това, което си помислите. Вашите мисли са доминиращи и те контролират случващото се с вас. Ако поне малко вярвате в закона на привличането, помислете си само какво би могло да причини едно негативно и деструктивно мислене на вашия любовен живот.

Дори да не сте напълно сигурни, че подобно нещо наистина съществува, то със сигурност трябва да спрете да правите следните няколко неща. Може би именно те саботират вашия любовен живот:

1. Мислите си, че няма останали свободни мъже.

Ако продължавате по този начин, вие по-често ще срещате само обвързани, женени или по някакъв начин ангажирани мъже. Трябва да освободите ума си от това мислене и да дадете шанс на самите себе си да забележите мъжете, които търсите. Може би в един момент ще „прогледнете“ и ще забележите, че ситуацията изобщо не е толкова трагична, колкото смятате.

2. Смятате, че всички мъже са играчи.

Факт е, те са твърде много, за да могат да се преброят. Въпреки това не трябва да слагате всички мъже под един знаменател. В противен случай ще започнете да имате проблеми в отношенията си и ще задълбочите липсата си на доверие у срещуположния пол. Винаги имайте едно наум, но не прекалявайте с подозренията, тъй като по този начин може да отблъснете някой, който наистина си заслужава.

3. Не излизате.

Това е често срещано поведение сред самотните жени. Те искат да се запознаят с някого, но не се социализират. Ако не излизате, няма как да се запознаете с нови хора. Ходете по заведения, запишете се на някакъв спорт, разхождайте кучето си в по-оживен парк и т.н. Не се знае на кое необичайно място може да срещнете мъжа, който търсите – със сигурност обаче няма да е вкъщи.

4. Винаги правите нещо на телефона си.

Дори да сте излезли навън, ако постоянно ровите в своя смартфон, едва ли ще успеете да се социализирате. За мъжете подобно поведение се тълкува по следния начин: „Тя не иска никой да я доближава“. Така че – приберете телефона, огледайте се и обърнете внимание на реалния свят.

5. Все още мислите за бившия си.

Ако все още имате чувства към бившия ви приятел или дори все още се срещате понякога, има голяма вероятност по този начин да „блокирате“ появата на нов мъж в своя живот. Копнежът за миналото само ви кара да оставате в миналото. Намерете начин да преодолеете последната си връзка, защото само когато се отървете от старата любов, може да срещнете нова любов.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase