Снимка: Outnow.ch

Астрономическата зима започна сравнително скоро, но няма да усетите колко бързо минава времето и пролетта ще дойде. Ще се наложи отново да подхващаме парцала и метлата за голямото пролетно почистване. На много жени това им е едно от най-омразните занимания или по-скоро задължения, които им се налага да правят.

Но ще се учудите, че всъщност немалка част от домакините обичат това занимание и намират за забавно и релаксиращо почистването на дома и привеждането му в уютен и приятен вид. Ако вие сте от жените, които обичат да поддържат дома си чист и подреден и това е едно от любимите ви занимания, ние ще ви разкрием защо това е така. 

Чистенето ви кара да се чувствате удовлетворени 

Чувствате се безкрайно доволни, когато подредите разхвърляната и затрупана с играчки детска стая. Осезаемите резултати ви правят щастливи, организирани и прибрани. Дори малки неща като почистването на хладилника могат да оправят настроението ви. Придобивате увереност, че сте постигнали целта си и сте готови да поемете други предизвикателства. 

Успокоява съзнанието ви 

Много жени признават, че почистването на дома им помага да се разтоварят от напрежението в работата или от ежедневните ангажименти и проблеми. Именно заради това някои психолози разглеждат чистенето като терапевтична задача. 

Повече по темата може да прочете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase