Кадър от филма "Любовен рикошет"; Снимка: outnow.ch

В последните години процентът на разводите е много висок, така че за никого не е изненада, че все повече жени и мъже сами поемат грижата за своето дете/деца. Ако вие сте попаднали в същата ситуация, може би имате стотици предразсъдъци относно своя любовен живот и вашето дете.

Като цяло намирането на подходящ партньор е много трудна задача. Понякога обаче по-трудно може да бъде представянето му пред вашия наследник. Разведеният родител винаги е изтерзан от въпроси като: „Как да ги запозная?“, „Какво следва, ако детето ми не го хареса?“ или „Какво става, ако той не хареса моето дете?“.

Преди дори да си помисляте да запознавате даден човек с вашия наследник, трябва да сте излизали с него поне няколко месеца и да усещате, че нещата са сериозни. Ако ви се струва прекалено, може би трябва да помислите за вашето дете – подготвено ли е то да понесе още един човек, който се появява в живота му и след това изведнъж изчезва.

В случай, че поддържате добри отношения с бившия си съпруг/съпруга, препоръчително е да го уведомите, че ще представите даден човек на вашето общо дете. По този начин показвате уважение и съобразителност, в което няма нищо лошо. Отделете време и не бързайте – това не е състезание кой ще стигне пръв отново до олтара.

По-конкретно, ето няколко основни правила, които трябва да имате предвид при запознанството на гаджето си със своето дете:

1. Бъдете с нулеви очаквания. Приемете това като някое обикновено събитие. Вие не може да накарате някой да харесва някой друг. Не налагайте нищо на детето си – нито да се държи много мило против волята си, нито да харесва вашето ново гадже. Това само би изострило ситуацията, което определено не е във ваш интерес. Направете срещата по възможно най-добрия начин и оставете всеки сам да изгради своето мнение.

2. Организирайте групови срещи. Нека първите няколко срещи бъдат с участието на повече хора. Например може да организирате съботно излизане в планината с ваши приятели. По този начин гаджето ви ще бъде още един от приятелите и няма да стресира детето ви със своето присъствие. Това е шанс новият човек до вас и вашият наследник да се опознаят по-добре, но без излишно напрежение.

3. Карайте го по-бавно. Не забравяйте, че дори вие да сте влюбени в някого, вашето дете се нуждае от повече време, за да свикне със ситуацията. Вглеждайте се в знаците – как реагира вашият наследник, когато е в компанията на гаджето ви, има ли нещо, което ви притеснява? Ако усетите, че детето ви има някакви въпроси, говорете с него. Като цяло действайте по-бавно, защото само това е сигурният път към успеха.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase