Снимка: Dreamstime

Отхвърлянето на един мъж никога не е лесна задача. Няма идеален подход в този случай, тъй като всеки човек е индивидуален. Нещо, което работи при един мъж, при друг може дори да има обратния ефект. Също така трябва да се действа според ситуацията и най-вече според това как се чувствате вие самите. Ясно е, че трябва да разкарате някой мъж. Сега е време да решите дали искате да бъдете груба, или да действате по-деликатно. В зависимост от това вие имате няколко възможни опции. Ето кои са те:

Мило отхвърляне

1. Кажете му истината. Толкова е ясно и просто. Ако това е човек, към когото не изпитвате никакъв интерес, просто му го кажете. Не е нужно да бъдете груби, но трябва да кажете мнението си така, че да не остави място за възражение. Не забравяйте също така, че не дължите обяснение на всеки мъж, който ви харесва, защо вие не му отвръщате със същото.

2. Кажете му, че искате да бъдете приятели. Ако искате да отхвърлите един човек, но не сте сигурни, че искате да го загубите, това е вашият избор. Кажете му, че в момента не търсите обвързване, но бихте искали да останете приятели. Това е най-използваното оправдание на хората, когато не са сигурни в себе си.

3. Престорете се, че се натъжавате от упоритостта му. Тази тактика може да се приложи само при мъже, които са с добър и разбиращ характер. Кажете на досадника, че сте разстроени и натъжени от неговата упоритост, както и че ви пречи да вършите задачите си. Ако мъжът е с добро сърце, той най-вероятно ще се оттегли (поне временно), виждайки, че вие не се чувствате щастлива.

Грубо отхвърляне

Много хора имат навика да изискват обяснения по каква причина ги отхвърляте. Често едно обяснение не стига и след първото трябва да давате още няколко. За да избегнете всичко това, приложете по-твърд подход.

1. Кажете му, че не го харесвате. Когато мъжът се опитва да ви покани на среща, кажете му, че ви дразни с постоянните си опити и че определено не го харесвате. Подхвърлете също, че колкото по-обсебващ е той, толкова повече антипатичен ви става.

2. Отстоявайте решението си. В случай, че мъж, когото сте отхвърлили, ви помоли да излезете отново, е време да бъдете максимално ясни и да отстоявате своята позиция. Първият път сте се опитали да бъдете мили, сега вече не е нужно. Този път е време на кажете на мъжа, че няма начин да излезете с нето нито сега, нито след два месеца.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase