Теодор Рузвелт, Снимка: Reuters
fallback

Историята познава не една и две велики личности, които са оставили отпечатък върху света. Може би без тях светът нямаше да е това, което е сега. Хубавото на историята е, че представя фактите и изводите. По този начин човек може да научи много, както и да се поучи от грешките на поколенията преди него. Всяка велика личност е притежавала качества, с които да блесне пред останалите.

Ето пет забележителни исторически фигури, от които всеки предприемач трябва да се учи:

1. Наполеон Бонапарт – знанието е сила. Както казват, знанието е сила и великият Наполеон много добре е осъзнавал този факт. Владетелят не бил наследник на престижен род, нито пък бил роден в богато семейство. Точно обратното – Наполеон е роден в обикновено семейство на остров Корсика. Години по-късно той се превръща в един от най-могъщите хора на планетата.

- Как постигнал своя успех? Докато съучениците на Наполеон се забавлявали, той четял. Именно неговата жажда за знания го довела до бойното поле. Наполеон бил изчел толкова много за войни и сражения, че идеално предвиждал какво може да се случи във всяка битка. Неговите знания го направили почти непобедим.

- С какво е пример за предприемача? Наполеон е пример за това как човек може да върши работата си страхотно, стига да има нужните знания и да е достатъчно образован. Един предприемач трябва да има ясна цел пред себе си и да избере възможно най-добрия начин, чрез който да я постигне.

2. Томас Едисон – постоянство. Създателят на електрическата крушка претърпял около 10 000 неуспешни опита, докато постигне целта си. Томас имал положителна нагласа и не се обезкуражавал от неуспехите си, а ги приемал като стъпки към успеха.

Всеки предприемач ще има спънки пред себе си, но не трябва да се оставя те да го победят. Силният е този, който въпреки провала, намира сили да се изправи.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 10 години

Интересна извадка сте направили... вземи единя удари другия. Тоно тези ли са за подражание? Нещо ви е пообъркана ценностната система

1

Анонимен

преди 10 години

Едисон е ярък пример за това какво правят парите с човек. Хич не е изобретател, по-скоро финансова "акула".... той и Дж. П. Морган.....питайте Тесла..... или за него нищо!?!

fallback