Снимка: sxc.hu

Истинско щастие е да имате шеф, с който се разбирате и който не ви лази всекидневно по нервите. За съжаление повечето хора попадат извън късметлийския списък. Ако и вие сте от тях, сигурно често си мечтаете как разкарвате шефа от удобното му място. Е, имаме добра новина за вас – това може да се окаже напълно осъществима цел. Все пак има някои неща, на които трябва да обърнете внимание. Действайте предпазливо и следвайте тези съвети:

1. Направете запис. Ако вашият шеф злоупотребява с положението си и по някакъв начин ощетява фирмата, това е идеална възможност за вас. Едва ли неговите измамни дейности са от вчера или от днес. Така че имате достатъчно време да документирате злоупотребите на вашия шеф, записвайки негови телефонни разговори, срещи или събирайки информация от документи и бележки.

Ако имате колеги, които също искат да изобличат вашия шеф, накарайте ги да се присъединят към вас. Колкото повече сте, толкова повече ще тежи вашата дума.

2. Съобщете за пропуски. Ако вашият пряк шеф редовно закъснява след обедната си почивка, може би трябва да съобщите за това на главния шеф. В случай, че не искате да злословите директно, може да уговорите среща именно по това време. Най-добре говорят грешните действия на вашия шеф, отколкото само вашите думи.

3. Отнесете случая към "Човешки ресурси". Няма да е достатъчно, ако отидете и просто кажете, че вашият шеф се държи зле с подчинените си и работната среда не е благоприятна. Трябва да се обосновете с доказателства, най-добре икономически. Например направена примерна графика, в която да покажете как ще се вдигне производителността, ако служителите се чувстват добре и нямат проблеми с шефа. Подобно нещо, което изразява черно на бяло думите ви, ще има много по-голяма тежест в очите на най-висшестоящите началници.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase