Снимка: outnow.ch

Отново ли вечеряте сам пред телевизора? Винете за това шефа ѝ. Според изследване на сайта за срещи между заети професионалисти жените са склонни да отменят любовна среща, ако изникне някакъв работен ангажимент. В проучването 36% от дамите признават, че винаги намират време за срещи, докато при мъжете този процент скача до 50.

„Необвързаните дами са по-склонни да се фокусират върху кариерата си, отколкото върху личния си живот", казва Ирен ЛаКота, говорител на сайта It's Just Lunch (Това е просто обяд). „Те работят здраво, за да се издигнат до високи позиции и са готови на всичко, за да ги запазят".

Как тогава можете да спечелите вниманието на една наистина заета бизнесдама? Ето и няколко съвета, които да ви помогнат:

1. Изберете най-доброто място в бара

Ново изследване показва, че 44% от бизнесдамите смятат, че питие в бар е най-добрият вариант за първа среща. Само 5% предпочитат вечеря или кино. Ако избирате бар, гледайте да не е прекалено шумен, нито пък да е със статут на „уединено кафе" . Мястото трябва да ви предоставя възможност да се чувате, но същевременно в него да има енергия и живот.

Ако е възможно, избегнете високите бар-столове, защото са неудобни и намерете някой ъгъл с гледка към бара.

„Тъй като тя няма много време, трябва да използвате предоставения шанс мъдро. Не ѝ се нахвърляйте, колкото и да е красива. Тя е уверена и смята, че всеки мъж трябва да заслужи вниманието ѝ", казва Ник Савой, президент на LoveSystems.com - група, която обучава мъжете как да излизат по срещи.

2. Не ѝ ставайте съветник

45% от жените се чувстват удобно в разговора, когато говорят за работата си. Така че спокойно и вие можете да направите същото. Ако тя започне да ви бомбардира с обяснения и проблеми в офиса, „най-доброто, което можете да направите, е просто да стоите и да слушате. Бъдете като трибуна, на която тя споделя опасенията си. Не я съветвайте и не ѝ давайте акъл", казва Марша Рейнолдс , автор на Wander Woman: How High-Achieving Women Find Contentment and Direction.

„Тя може сама да намери решение на проблемите и това, че вие сте я изслушали и сте и дали възможно да намери отговор, ви прави безценни".

3. Бъдете практични

Успелите заети жени са стигнали до позицията, на която са, защото са работливи и практични. Така че те уважават това качество у срещуположния пол. Слушайте я внимателно какво говори и ако с вашите познания можете да ѝ бъдете полезни, възползвайте се.

Например, ако има някакви проблеми с компютъра си, а вие разбирате, можете да споделите как да се справи в ситуацията. Но не ѝ натрапвайте помощта си, а просто споделете. Тя със сигурност е схватлива и сама ще ви помоли за помощ, ако прецени, че намесата ви е адекватна и харесва компанията ви.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase