Снимка: sxc.hu

Как да създадете подходящ екип от служители? Наемете правилните хора и след това им помогнете да развият потенциала си. Всеки работодател знае, че успехът на неговата фирма до голяма степен се дължи на хората, които работят в нея. Затова те трябва да бъдат подбирани внимателно. Правилните служители са ценен капитал, който може да бъде доразвиван и усъвършенстван.

Ето няколко съвета как да намерите най-добрите кандидати:

1. Разширете мирогледа си

Често автобиографиите, които получавате, са идентични. Ако искате да потърсите за допълнителни възможности и хора с повече потенциал и желание за работа, свържете се с някой университет. Студентите може и да нямат опит, но винаги имат силно желание за работа. Потърсете младежки организации, които също могат да ви помогнат.

2. Наемайте млади и по-възрастни служители

Възползвайте се от ентусиазма и отзивчивостта на младите служители, но не пренебрегвайте по-квалифицираните и опитни хора. Често балансът е най-добрата политика, това важи и за успеха на фирмата ви. Също така не се страхувайте да наемете някой „твърде квалифициран“ служител, който да ръководи всичко останали. Той няма как да изземе вашата функция, но може да ви помогне при ръководенето на екипа.

След като вече имате успешно подбрани служители, време е да продължите работата си с тях. Първите шест месеца от постъпването на работа са от решаващо значение.

Какво трябва да направите, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase