Снимка: sxc.hu

Повечето успешни хора работят по различен начин. Но все пак имат общи черти или по-скоро общи навици. Все пак успехът идва най-вече с упоритост и те имат достатъчно време да си изградят ефективна система, в която да се чувстват комфортно и която да е градивна за живота им.

Джеф Хейдън, автор в онлайн изданието за бизнес и предприемачество Inc.com, представя своите наблюдения за хората, успели в своята бизнес сфера и техните методики и навици. Ето ги и тях:

1. Те не си правят резервен план

„Резервният план може да ви помогне да спите по-добре през нощта. Те мога да се явят като добър изход, когато сте притиснати от времето. Обаче ще работите много по-усилено и нахъсано, ако знаете, че нямате резервен план. Това означава да се посветите на проектите си изцяло, без да имате спасителна сламка и така ще надминете собствените си очаквания.

Не че няма да правите грешки, но можете да се учите от тях и смело да продължавате напред".

2. Те вършат работа

„Можете да се справите добре с малко усилия. С малко повече усилия ще стане още по-добре. Но ще стане страхотно едва когато вложите целия си потенциал в една-единствена цел.

Така че не си губете времето, а започвайте да работите".

3. Те работят повече от другите

„ Не вярвайте на Шерил Сандберг, която казва, че си тръгва от работа в 17.30 ч. Вие не сте НЕЯ. Всеки успял предприемач работи повече от средностатистическия служител. Успелите хора имат дълги списъци и искат да са сигурни, че те са изпълнени. Така че инвестират доста време в това и не го считат за лудост".

4. Те избягват тълпите

„Присъединяването към тълпата, колкото и модерна да е тя, е пътят към посредствеността. Невероятно успешните хора не правят това, което правят другите. Те отиват там, където другите не ходят, защото има по-малка конкуренция и по-голяма възможност да успеят".

5. Те започват в края

„Успехът често е базиран на поставянето на конкретни цели. Разберете какво в действителност искате – да бъдете най-добрите, най-бързите, най-евтините, най-големите и т.н. Набележете крайната цел и къде искате да сте на финал. Това е вашата цел! След това можете да се посветите на стъпките, които да ви докарат до нея".

Останалото прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase