Снимка: Reuters
fallback

Допреди година и половина Зелмира и Хърбърт Фишър от Северна Каролина бяха най-възрастната женена двойка в света и бяха горди носители на рекорд на Гинес. С кончината на Хърбърт настъпи и краят на брака им, но любовта, която толкова дълго бе сгрявала сърцата и на двамата, успя да се превърне в нещо повече от символ на връзката им. В момента тя е вдъхновение и доказателство за това, че човек е способен да бъде истински верен и отдаден на друг.

Двамата сключили брак на 13 май 1924 г., но се оказва, че са се познавали отпреди това. Най-добри приятели в детството, израствайки заедно, се превърнали в най-щастливи спътници в любовта. Никога не са си и помисляли за развод, защото са успели така да се сработят, че с времето връзката им да става все по силна. Един съвет, който са ни оставили, е да не се състезаваме с любимия си.

Бракът, казват, не е съревнование – няма победители, няма и победени. Споровете нямат за цел да ни поставят един срещу друг, а да ни позволяват да се опознаваме. Заради неизбежните конфликти, съпътстващи взаимоотношенията между двама души, е важно да се научиш да се огъваш максимално без да се чупиш на две.

Зелмира споделила в тяхно интервю преди около 3 години, че най-много цени у мъжа си качествата му на трудолюбив и упорит човек, който винаги е бил достоен глава на семейството. Хърбърт обаче разказва за това колко му е било трудно, когато е останал два месеца сам без нея, заедно с четирите им деца. Ако не била помощта на бабата, бил сигурен, че нямало да издържи психически.

Взаимна подкрепа, уважение и комуникация. Отдаденост и вярност. Искрена любов, способност да даваш без да очакваш нещо в замяна. Това са принципи, които двамата са следвали толкова дълго време и които са създали неразрушима спойка помежду им (поне в рамките на нематериалния свят). Неслучайно скъп спомен за тях пазят в сърцата си цели пет деца, десет внука, девет правнука и един пра-правнук...

Някой би си помислил – „нищо ново на белия свят“. Все същите думи – любов, обич, отдаденост. Истината е, че те са общовалидни за всички ни – имат едно и също съдържание, един и същи смисъл, но стойността, качеството и истинността им са състояния, до които се достига в различна степен, когато бъдат пречупени през съзнанието на отделния човек.

Как да задържите любовта за дълго, прочетете в Az-jenata.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

Тези хора са достойни за уважение! Възхищавам се на такива като тях!

11

силвия

преди 11 години

Като се случват такива неща се замислям какви мишки сме ние техните внуци. Сигурно са живели трудно. Възхитена съм.

10

rainbou1

преди 11 години

Безсмислен е живота на човек, който поне 1 ден в живота си не е бил влюбен.Каквото искате говорете.

fallback