Снимка: outnow.ch
fallback

Дано не сте от хората, които вярват безусловно, че ще срещнат своята сродна душа и всичко ще придобие смисъл; че ще се оглеждат в очите на другия и ще общуват с него телепатично, усещайки магията на чувствата (като във филмите и романите); че с него/нея ще се наслаждаватe на красивия залез, а след това ще заживеете щастливо без аргументи и разногласия докато смъртта ви раздели....

Не искаме да ви разваляме мечтата за тази Утопия, но имайте предвид, че трябва да преодолеете много неща с вашия партньор (хубави и лоши) и да останете заедно въпреки всичко, за да можете да кажете с ръка на сърцето, че той/тя е вашата половинка.

Ето и няколко класически мита за сродните души, в които романтичните натуря са склонни да вярват:

1. Сродната душа е нашата липсваща половинка

Доста е опасно да вярвате в концепцията за двете половинки, които правят едно цяло. Най-много това да ви доведе до тежко разочарование, тъй като няма хора, които да си пасват абсолютно идеално. Много мъже и жени не искат да работят върху изглаждането на противоречията във връзката си, точно защото смятат, че съществува някой „по-идеален" за тях.

Няма човек, който ще бъде "перфектен" спрямо вас. Освен това няма и понятие като „половин душа". Всяка душа си е едно цяло и тя търси друга душа, с нейните цели и особености, с която да сподели мигове на любов, радост, интимност, екстаз, мъка...

2. Сродната душа е магическо лице

Много изненади очакват хората, които вярват, че ще срещнат един определен човек (принца на белия кон или други от този род), ще усетят нещо като магия и двамата с него/нея ще заживеят в един фантастичен свят без проблеми. Ако сте обсебени от подобна идея - избийте си я от главата!

Всички хора си имат своите недостатъци, слабости и понякога наистина досадни навици. В реалния свят, в който хората стават сутрин, ходят на работа, уморяват се, плащат сметки, изнервят се, имат хиляди лични ангажименти и грижи и т.н. магическите личности не съществуват дори и да имат солидна банкова сметка.

В такъв свят ви е достатъчно да срещнете някой, който ще ви бъде лоялен, ще ви обича и ще има желание да израства заедно с вас. Някой, който ще споделя вашите копнежи и ценностна система и покрай, когото ще се чувствате удобно и спокойно.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Човекът Долар

преди 11 години

Аз работя на Wall Street и в света на капитализма няма сродни души а само бедни душици които изпитват финансовите шамари на моите капиталови спекулации.Sent from my iOffice

18

Анонимен

преди 11 години

Всички мъже разсъждават като Нерез, но малцина са тези, които си го признават. Кофти е, че изискват жените да покриват техните мъжки критерии на 100 %, докато те рядко покриват и 1/5 от женските такива... но затова пък са със самочувствие..... на нерез. :)))))))))))

17

ZLA

преди 11 години

Я,оставете хората да мечтаят!Само това остана безплатно!

fallback