Снимка: outnow.ch

Дано не сте от хората, които вярват безусловно, че ще срещнат своята сродна душа и всичко ще придобие смисъл; че ще се оглеждат в очите на другия и ще общуват с него телепатично, усещайки магията на чувствата (като във филмите и романите); че с него/нея ще се наслаждаватe на красивия залез, а след това ще заживеете щастливо без аргументи и разногласия докато смъртта ви раздели....

Не искаме да ви разваляме мечтата за тази Утопия, но имайте предвид, че трябва да преодолеете много неща с вашия партньор (хубави и лоши) и да останете заедно въпреки всичко, за да можете да кажете с ръка на сърцето, че той/тя е вашата половинка.

Ето и няколко класически мита за сродните души, в които романтичните натуря са склонни да вярват:

1. Сродната душа е нашата липсваща половинка

Доста е опасно да вярвате в концепцията за двете половинки, които правят едно цяло. Най-много това да ви доведе до тежко разочарование, тъй като няма хора, които да си пасват абсолютно идеално. Много мъже и жени не искат да работят върху изглаждането на противоречията във връзката си, точно защото смятат, че съществува някой „по-идеален" за тях.

Няма човек, който ще бъде "перфектен" спрямо вас. Освен това няма и понятие като „половин душа". Всяка душа си е едно цяло и тя търси друга душа, с нейните цели и особености, с която да сподели мигове на любов, радост, интимност, екстаз, мъка...

2. Сродната душа е магическо лице

Много изненади очакват хората, които вярват, че ще срещнат един определен човек (принца на белия кон или други от този род), ще усетят нещо като магия и двамата с него/нея ще заживеят в един фантастичен свят без проблеми. Ако сте обсебени от подобна идея - избийте си я от главата!

Всички хора си имат своите недостатъци, слабости и понякога наистина досадни навици. В реалния свят, в който хората стават сутрин, ходят на работа, уморяват се, плащат сметки, изнервят се, имат хиляди лични ангажименти и грижи и т.н. магическите личности не съществуват дори и да имат солидна банкова сметка.

В такъв свят ви е достатъчно да срещнете някой, който ще ви бъде лоялен, ще ви обича и ще има желание да израства заедно с вас. Някой, който ще споделя вашите копнежи и ценностна система и покрай, когото ще се чувствате удобно и спокойно.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase