Снимка: outnow.ch
fallback

Да се срещнеш с родителите на любимия/та за първи път е един малък кошмар за всеки – нервите са опънати, напрежението е голямо и това в комбинация с цялото старание да направиte страхотно първо впечатление, може да се превърне в малка (а понякога и голяма катастрофа).

Този момент наистина е плашещ, но би могъл и да не бъде – имайте предвид, че те също са притеснени от срещата ви и когато твърде много притеснение витаe в едно помещение, то наистина не е в полза на никого. Затова се успокойте, бъдете естествени и чаровни и следвайки следните няколко съвета, ще преборите ситуацията геройски!

1. Подгответе се

Опитайте се да разберете колкото се може повече за семейството на половинката си преди да се видите с тях. Какви са по професия, вярвания, политическа ориентация, любими хобита, омразни пороци (пушене, пиене, употребата на вулгарни думи и т.н.), неудобни или щекотливи теми за разговор и въобще, каквото успеете да си набавите като информация предварително, ще е само във ваша полза.

Срещата е с родителите е много подобна на първата среща с потенциален партньор – стараете се да сте в перфектен вид и се стараете максимално да направите най-доброто впечатление. Тук обаче имате съюзник, който би могъл да ви издаде малко задкулисна информация, която ще повиши шансовете ви за успех, а това е и заветната цел и на половинката ви. Така че работете в колаборация и не би трябвало да има неловки и неприятни изненади.

2. Подходящото облекло

Изборът на дрехи, с които да се явите пред „сватята" зависи изцяло от това каква двойка са те: ако са отпуснати свежари, които предпочитат удобството пред етикета, спокойно можете да се запознаете с тях в тениска и дънки, но ако държат на външността и за тях облеклото ви е израз на уважението ви към тях – официалните или поне елегантните дрехи са задължителни.

Какъвто и да е стилът ви обаче, най-важното е да изглеждате спретнати и приветливи - никакви висящи дъна на панталони, никакви нарязани блузи, скъсани чорапогащници и смачкани ризи.

3. Маниери по време на срещата

Артикулирайте ясно, оставете „сленга" за общуването с приятели, бъдете любезни и не забравяйте „моля", „благодаря" и „заповядайте". Това може и да звучи като извадено от правилник на католически метох, ала си важи с пълна сила за първата среща с родителите на половинката.

Не пропускайте да направите няколко комплимента за вкуса на ястията и подредбата на дома на домакинята (но без да прекалявате, тъй като ще звучите фалшиво) и ако можете и знаете, че се гледа с добро око на това, покажете готовност да се включите в подготовката на вечерята, масата или всяко друго нещо, в което бихте могли да помогнете.

Опитайте се да изглеждате искрени и естествени докато всичко това се случва, защото всяко престараване ще ви излезе през носа.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

До Анонимен 16."Но аз писах за влиянието което могат да окажат.Не може да се живее с постоянни скандали" ! Ами ти и тези дето са ти сложили плюсове сте много глупави хора !Какви скандали може да ни причинят моите родители или тези на жена ми?! Напр. моите ще ми кажат ,я набий жената ,че да ни стане готино?! Каквото и да ми кажат против жена ми ,ще им се усмихна ,ще им кажа да не се бъркат в живота ми и толкова ,пък може и да им покажа къде се намира вратата! Вие сте *** хора щом някои ви влияят

20

има и по-лоши неща

преди 11 години

До какво стана при нас . Малко късничко сте се сетили за такъв вид секс ,едва на около 50г. Но все пак браво на вас ! А преди това сигурно или сте си подтискали чувствата или сте си изневерявали ?!

19

баджанак

преди 11 години

"Който има бълдъза,*** два *** !"- Уйлям Шекспир

fallback