Снимка: outnow.ch

Да се срещнеш с родителите на любимия/та за първи път е един малък кошмар за всеки – нервите са опънати, напрежението е голямо и това в комбинация с цялото старание да направиte страхотно първо впечатление, може да се превърне в малка (а понякога и голяма катастрофа).

Този момент наистина е плашещ, но би могъл и да не бъде – имайте предвид, че те също са притеснени от срещата ви и когато твърде много притеснение витаe в едно помещение, то наистина не е в полза на никого. Затова се успокойте, бъдете естествени и чаровни и следвайки следните няколко съвета, ще преборите ситуацията геройски!

1. Подгответе се

Опитайте се да разберете колкото се може повече за семейството на половинката си преди да се видите с тях. Какви са по професия, вярвания, политическа ориентация, любими хобита, омразни пороци (пушене, пиене, употребата на вулгарни думи и т.н.), неудобни или щекотливи теми за разговор и въобще, каквото успеете да си набавите като информация предварително, ще е само във ваша полза.

Срещата е с родителите е много подобна на първата среща с потенциален партньор – стараете се да сте в перфектен вид и се стараете максимално да направите най-доброто впечатление. Тук обаче имате съюзник, който би могъл да ви издаде малко задкулисна информация, която ще повиши шансовете ви за успех, а това е и заветната цел и на половинката ви. Така че работете в колаборация и не би трябвало да има неловки и неприятни изненади.

2. Подходящото облекло

Изборът на дрехи, с които да се явите пред „сватята" зависи изцяло от това каква двойка са те: ако са отпуснати свежари, които предпочитат удобството пред етикета, спокойно можете да се запознаете с тях в тениска и дънки, но ако държат на външността и за тях облеклото ви е израз на уважението ви към тях – официалните или поне елегантните дрехи са задължителни.

Какъвто и да е стилът ви обаче, най-важното е да изглеждате спретнати и приветливи - никакви висящи дъна на панталони, никакви нарязани блузи, скъсани чорапогащници и смачкани ризи.

3. Маниери по време на срещата

Артикулирайте ясно, оставете „сленга" за общуването с приятели, бъдете любезни и не забравяйте „моля", „благодаря" и „заповядайте". Това може и да звучи като извадено от правилник на католически метох, ала си важи с пълна сила за първата среща с родителите на половинката.

Не пропускайте да направите няколко комплимента за вкуса на ястията и подредбата на дома на домакинята (но без да прекалявате, тъй като ще звучите фалшиво) и ако можете и знаете, че се гледа с добро око на това, покажете готовност да се включите в подготовката на вечерята, масата или всяко друго нещо, в което бихте могли да помогнете.

Опитайте се да изглеждате искрени и естествени докато всичко това се случва, защото всяко престараване ще ви излезе през носа.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase